top of page
gron_vignet_ny_dag.png

Maria Montell er et etableret navn på den danske musikscene, og har udgivet ikke mindre end 8 albums som solist og sangskriver. Sange og pop hits, som, Jeg er her for dig, Sådan går det hvergang, Svært at være gudinde, Kys mig op til himlen, Her er gude godt, at være og Imens hun sang (Di da di ) etc… Var nogle af P3´s mest spillede sange i 90´erne.

Hun er opvokset med Jazz, som en fast bestanddel af hendes barndom, det er derfor naturligt, at Maria Montell ikke kan lade være med at elske jazzen og de dejlige evergreens der er skrevet igennem tiden.
 
Hun har i de seneste mange år været aktiv som Jazz sangerinde blandt andet med Benjamin Koppels - Jazz Galla.

 

Maria har skrevet sange til udenlandske og danske artister i alle årene og har 30 år i musikken 1994-2024 i år.

 
Maria Montell har en særlig forkærlighed inden for Bossa Nova, som også giver sig til udtryk i hendes senere album udgivelser. Herunder det anmelderoste ’Bossa for My Baby’, hvor hendes talent som evergreen og bossa sangerinde kommer til udtryk på formidabel vis.
 
Maria Montells største udenlands hit til dato med 2,3 millioner solgte, er også en Bossa Nova (And so the story Goes Di DaDi) som fik hende rundt i verden.

 

Når Maria spiller live med Hannibal Gustafsson (Guitar), Carsten Skov Vibrafon/ Keys), Bastian Sjelberg (Bas), Yohanier Ramon (Percussion) Kristoffer Sjelberg (Trommer) Lars Hartvig (Sax) Mixer hun Folk-poppen med Funky Bossa og jazz.

Som balsam for sjælen….De sidste par år har Maria og band spillet over 100 koncerter i flere forskellige konstellationer efter venues størrelse og publikum.

 

HopCreek Festival

I juli 2020 lavede Maria sin egen Hop Creek Festival, på landet i Humlebæk. Det er blevet til 5 festivaller med start 2020.

En festival der er kommet for at blive i det Nordsjællandske. På progammet er der dansk original musik fra før og nu. Funky jazz, dansk pop og soul er også en stor del af festivalen og altid en respekteret DJ er på programmet. 

 

Festival 2024

Sol og sommer bliver der forhåbentlig også i Maria Montells 25.000 kvm. store baghave, når Hopcreek Festival 2024 løber af stablen den 20.- 22. juni. En musikfestival, Montell har arrangeret i samarbejde med ægtemanden Tomas Villum Jensen de seneste fem år. I år er navne som Laid Back, Thøger Dixgaard, Pharfar, Karen Mukupa og Roy Richards og selvfølgelig Maria Montell på programmet. Og mon ikke der vil opstå M.A.G.I.C i Humlebæk, når Laid Back og Montell optræder sammen bl.a. med den nye single.

 

---------

 

M.A.G.I.C

Nogle numre føles bare som sol, sommer, fregner på næsen og appetit på livet. Maria Montells nye single ’M.A.G.I.C’ er én af dem. Sangen er Montells hyldest til livet og er med til at markere hendes 30-års jubilæum i musikbranchen i år.

 

På ’M.A.G.I.C’ har Maria Montell teamet op med legendariske Laid Back, der i øvrigt har været på banen i 15 år længere end hende selv. Og John Guldberg og Tim Stahls musikalske fingeraftryk fornægter sig da heller ikke - lige fra nummerets første strofe. 

 

Montells feminine, lyse stemme smelter sammen med Guldbergs ikoniske dybe, maskuline vokal og Tim Stahl medvirker på harmonika. Resultatet er en popperle, der emmer af good vibes, sol, sommer, positivitet – og magi.

 

’M.A.G.I.C’ er forløber for en EP, Maria Montell udsender efter sommerferien. En EP, der markerer de 30 flotte år i musikken, og skuer både frem og tilbage. Den kommende EP indeholder nemlig både helt nye numre med spændende musikalske co-labs – á la det aktuelle med Laid Back – og et remake af Montells største hit til dato, ’Di Da Di (And So the Story Goes)’ fra 1997. 

 

Faktisk lever Montells evergreen ’Di Da Di (And So the Story Goes)’ fortsat i allerbedste velgående. I store dele af Europa og Sydamerika spilles sangen stadig. Planen er derfor også at oversætte og udgive ’M.A.G.I.C’ på spansk.

 

Spanien er i det hele taget et land, der betyder meget for Montell, som ofte drager sydpå, når hun skal skrive ny musik.

Den aktuelle single og den kommende udgivelse er da også blevet til i Malaga.

 

”Når jeg befinder mig i solen, opstår der en kæmpe kærlighed i mig til livet og alle de mennesker, jeg har omkring mig derhjemme. Jeg tænker over det med, at vi skal passe på hinanden, noget som man nemt kan glemme i en travl hverdag. Jeg står selv her i midten af det hele og skal være noget for både de yngste og de ældste - dét giver stof til eftertanke hos mig i disse år,” forklarer Montell.

 

 

Katrine Ring skriver om Marias sidste album Soy Maria:
 
Maria Montell har netop udsendt Soy Maria og viser igenigenigen, at hun har en stilsikker sans for bossa og tresserpop og for at vælge de rette musikalske partnere. Hun er en ener i dansk musik og ved præcis, hvem hun er og hvad hun kan. Dette album er stilsikkert, indtagende, liveindspillet og fuldstændig frigjort fra tidens trends. Var jeg musikanmelder, ville jeg give max karakterer. Klassisk album! Citer mig gerne for det! Bonusinfo: udsendt på gul vinyl.

Maria Montell er først og fremmest sangskriver. Og så er hun en Jeg gør det selv dame.

 

Der er altid ny musik på vej…

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page