top of page

Husk nu taknemmeligheden

 ( SOM JEG SER DET af Maria Montell )

 

Taknemmelighed skaber positiv energi. Det er derfor vigtigt at lære at få sat ord og følelser på de ting, du er taknemmelig for i livet – selvom de kan føles nok så små og ubetydelige!

I øjeblikket tænker og taler min allerbedste veninde igennem 35 år Le og jeg om taknemmelighed. Dette også fordi Le går igennem et kemoforløb, da hun fik konstateret brystkræft i november. Le er opereret for de ondartede brystknuder, og nu skal der ”rengøres”. Det er sådan, jeg tænker det. Og når det så er gjort, så skal livet gå videre, som det altid har gjort. Vi skal gøre alle de dejlige ting, vi plejer. Hygge, tale, feste og rejse sammen med dem, vi elsker og holder af.

 

Men ja, det skal overstås, men vi skal huske at leve, mens det overstås. Det er her, vi bliver mindet om at være taknemmelige for hver dag og for hverdagens små ting.

 

I går skinnede solen, og jeg flyttede mit kontor hjem til Le. Vi bor ikke så langt fra hinanden (Le i Espergærde og jeg i Humlebæk). Le er min wingman her i livet, og vi er vidner til hinandens liv. Det er jeg så taknemmelig for. Det jeg glemmer husker hun og omvendt. Vi går tilbage og taler om et langt liv sammen på godt og ondt. Alt det vi har gennemlevet og er taknemmelige for, at have hinanden altid og som en usynlig hånd der altid har hinandens ryg.

 

Le har kvalme og ikke et hår på hovedet, da jeg står udenfor døren på hendes adresse. Jeg kan se i hendes øjne, at hun er træt af det hele. Hun er en af de driftige kvinder med egen grafiske tegnestue, som ikke er gået i stå og som kan alt på en computer. Skide skarp veninde på alle planer. Dygtig, menneskelig, sjov, dyb, trofast og vedholdende i alt. Tak-tak-tak for at jeg tilfældigt mødte hende, da jeg var 14 år.

Solen skinner, det er en af de der kolde dage, men det er SÅ smukt udenfor, og Le vil ud og gå en tur ned langs vandet.

 

Vi taler om, at selvom hun i øjeblikket føler, at livet er hårdt, så er der altid noget, man kan være taknemmelig over: Tøjet på din krop, maden på dit bord. Være taknemmelig over for solen, himlen, fuglene, træerne, græsset, regnen og blomsterne. Vi er taknemmelige over vores yndlingsmusik, der gør os lykkelige indeni og de mange super fede film, der får os til at føle noget og gør os godt tilpas.

 

Børnene er raske. Vores mænd er faktisk ”rigtige” mænd, som vi jo ikke vidste, da vi mødte dem. De er der stadigvæk og kan overkomme vores personligheder. Tak tak tak for det!

 

Vi kigger ud over vandet, og hvis man kniber øjnene sammen, ligner det tusind diamanter. En lykkefølelse og rus af hele det dejlige liv, som jo ligger lige her foran vores fødder.

 

Taknemmelighed er en af de letteste og mest kraftfulde måder at forvandle livet på. Hvis du lever i taknemmelighed hver eneste dag, vil livet bringe dig de dejligste gaver.

 

Lige som i dag, da vi går med hinanden under armen og taler fortroligt og dybt om alt det, der rører sig indeni af små og store ting, som vi vægter er lige vigtige i vores liv. Læg mærke til livet og alt, hvad der er omkring dig NU. Det er som om, at når du er taknemmelig, så er det som en boomerang du sender ud, og der kommer flere ting tilbage at være taknemmelig for.

 

Når jeg kigger tilbage på alle de sange, jeg har skrevet, så er størstedelen faktisk om at leve lige nu og her. Tænker, at det har været noget, jeg har trøstet mig med hele mit liv, når jeg syntes det hele så lidt sort ud.

Så har jeg påmindet mig selv om at ”lykken IKKE ligger i selve lykken, men på vejen dertil” – citat Søren Kierkegaard. Mit favorit citat som jeg prøver at efterleve hver dag. Tak for det hele.

 

Soy Maria (jeg er Maria).

vignet_web_white.png
bottom of page